MADEIRA A AZORY

Typ zájezdu: Exotický, Turistický
Počet dnů: 18
Náročnost: lehká-střední
Strava: Snídaně

Termíny zájezdu

Termín Č. zájezdu Cena
21.08. - 07.09. 2024
182
79 990
Rezervovat

Popis

Exotický ostrov v Atlantiku, blíže Africe než Evropě. Endemická květena, přírodní rezervace a botanické zahrady, bujná vegetace, strmé stráně, zelená údolí a skalnaté svahy – snad nikde jinde na světě se nesetkáte s takovým přírodním bohatstvím a tolika rozmanitými typy krajiny. Stovky kilometrů pěšin a chodníků sledujících vodní kanály (levády) složitého zavlažovacího systému zvou k nádherným procházkám. Hornaté vnitrozemí s vysokými štíty hor, divoké horské hřebeny, vavřínový les, mystické mlhy, volně rostoucí strelície, příznivá subtropická poloha a vliv Atlantského oceánu, který zmírňuje letní vedra. To vše jen umocňuje příjemný pobyt na tomto květinovém ostrově v útulném hotelu v historickém centru, který leží necelých 500 m od pláže. Azorské souostroví vzniklo vulkanickou činností na zlomové linii Středoatlantského hřbetu, tedy podobnou genezí jako třeba Island. Pouze v daleko příjemnějších klimatických poměrech, kde neznají zimu ani v lednu. S námi navštívíte celých pět z devíti ostrovů – Sao Miguel, Terceira, Sao Jorge a nakonec Faial, každý z nich jedinečný a zajímavý. Nejzápadnější pozdrav Evropy směrem k Americe s překvapující krajinou, různorodou a pestrou. S poklidnými zelenými údolími s bujnou vegetací, exotickými květinami, tropickým ovocem, čajovníkovými a tabákovými plantážemi i fascinujícími horskými scenériemi s propadlými krátery, připomínající měsíční krajinu, vroucími prameny a gejzíry či tajemnými jeskyněmi. K tomu vzácný poklid izolovaných ztracených končin „na konci světa“, pohostinní lidé (jsme v Portugalsku), malebné rybářské vesničky, výtečné sýry a lahodná vína, delfíni, velryby… Víc než dost na to, abyste se sem chtěli vracet i příště.

Program zájezdu

1.-2.den: Praha – Funchal.

Odlet na Madeiru, transfer do hotelu a ubytování. Prohlídka starého města: katedrála Sé, tržnice s množstvím exotického ovoce, květin a ryb, stará rybářská čtvrť Velha s pevností, park Santa Catarina s pomníkem Kryštofa Kolumba, pevnost Pico, klášter Santa Clara, radnice, malebné uličky. Výjezd na Monte s poutním kostelem, tropickou zahradou a s krásnými výhledy na město. Možnost jízdy v proutěných saních, ochutnávka madeirského vína.

3.den: Cabo Giaro, Caldeirao Verde a Inferno, Santana.

Výjezd na druhý nejvyšší útes světa Cabo Girao (580 m). Přejezd k severnímu pobřeží s návštěvou lávové jeskyně u Sao Vicente. Pěšky jednou z nejkrásnějších levád ostrova Caldeirao Verde s četnými tunely, pro zdatnější až na samotné dno kaldery Inferno s vodopádem. Přejezd do městečka Santana s tradičními domky s rákosovou střechou sahající až téměř k zemi.

4.den: Machico, Porto da Cruz.

Cesta na severovýchod. Garajau s 12 m vysokou sochou Krista. Druhé největší město Machico: nejstarší kostel ostrova Capela dos Milagres, pevnost. Výjezd na vyhlídku Pico do Facho (516 m), levádou do průsmyku Boca do Risco nad úchvatnými útesy k vesničce Larano. Městečko Porto da Cruz na severním pobřeží. Cestou zpět zastávka v košíkářském městečku Camacha s živou řemeslnou tradicí. Během dne možnost koupání.

5.den: Ponta de Sao Lourenco, Prainha.

Nejvýchodnější cíp Ponta de Sao Lourenco – poloostrov s dramatickou scenérií. Pěšky vulkanickou pouští nad útesy s barevnými skalními útvary k datlové oáze, koupání na písečné pláži Prainha.

6.den: Camara de Lobos, Porto Moniz.

Návštěva idylické rybářské osady Camara de Lobos (pobyt W. Churchilla). Přejezd přes náhorní planinu Paúl da Serra na Rabacal, pěšky sestup k levádám vedoucím k vodopádům Risco a 25 Fontes. Přejezd na severozápad ostrova do Porto Moniz (mořská lávová jezírka, akvárium, možnost koupání). Nejdražší tunelovou silnicí ostrova přes Sao Vicente, zpět do hotelu.

7.den: Pico Arieiro, Pico Ruivo, Ribeiro Frio.

Třetí nejvyšší hora ostrova Pico Arieiro (1818 m). Pěšky několika tunely přes nejvyšší horu ostrova Pico Ruivo (1862 m) na Achada de Teixera (1592 m). Cestou zpět přes Faial s výhledem na impozantní Orlí skálu se zastávkou v Ribeiro Frio (pstruží farma), leváda Balcoes. Návrat zpět do hotelu.

8.-10.den: Funchal – Sao Miguel.

Dle letového řádu odlet na největší z Azorských ostrovů Sao Miguel. Ponta Delgada: historické centrum, muzea, chrámy, kostely. Sete Cidades – nezapomenutelná scenérie dvou sousedících kráterových jezer – jedno azurově modré, druhé smaragdově zelené. Ribeira Grande – termální bazénky, minerální prameny a horká vřídla. Lagoa do Fogo (Ohnivé jezero) – kráter vyhaslé sopky s úchvatnými výhledy, koupání. Jezero a městečko Furnas: horké prameny, gejzíry, léčivé bahno, botanická zahrada. Čajové plantáže v Gorreaně.

11.-12.den: Terceira.

Přelet na ostrov Terceira, ostrov monumentů, pevností a klášterů, starobylých domů s barevnými fasádami. Angra do Heroísmo: historické centrum (UNESCO), barokní palác Bettancourt, pevnosti Sao Sebastiao a Sao Joao Baptista, minipoloostrov Monte Brasil. Přístavy Sao Mateus a Doze Ribeira, výhled ze Serra de Santa Bárbara. Biscoitos: muzeum vína, koupání v přírodních bazénech vulkanického původu. Lávová jeskyně Algar do Carvao a vulkán Guilherme Moniz.

13.-14.den: Sao Jorge.

Přelet na ostrov Sao Jorge. Přístav Velas: staré město, úzké uličky, obchůdky, domy s tepanými balkóny. Návštěva ve výrobně sýrů – nejstarší v Portugalsku. Pěší výlet pod nejvyšší horou ostrova Pico da Esperanca (1053 m) s mimořádnou vegetací do Faja da Caldeira a dále k pobřeží do Faja dos Cubres – nejkrásnější trek na Azorech s úchvatnými výhledy. Trajektem na ostrov Pico.

15.-16.den: Pico.

Nejmladší a nejdramatičtější z Azorských ostrovů s nejvyšší horou celého Portugalska – Ponta de Pico (2351 m), jeden z nejkrásnějších vulkánů na světě. Výstup na dosud aktivní sopku. Sopečné skalní formace, černá láva, úrodné vinice rodící delikátní víno Vinho do Pico (možnost ochutnávky), staré domy z přírodního kamene. Fakultativně výlet lodí s možností sledování velryb (cca 55 EUR) nebo plavání s delfíny. Trajektem na ostrov Faial.

17.-18.den: Faial – Lisabon – Praha.

Faial, díky nespočetným kvetoucím hortenziím zvaný Modrý ostrov. Kosmopolitní Horta – jedno z nejživějších měst souostroví s rozmanitou architekturou, barevnými jachtami a nádhernými výhledy na ostrov Pico. Vyhlídka Mirante de Estrada da Caldeira, nejvyšší vrchol ostrova Cabeco Gordo (1043 m). Ponta dos Capelinhos – nová část ostrova vzniklá sopečnou erupcí. Termální jezírka ve Varadouro: koupání. Černá pláž Baia da Ribeira. Návrat přes Lisabon domů.

Pozn.

CK si vyhrazuje právo upravit program zájezdu v závislosti na aktuálních letových a lodních řádech. Po skončení zájezdu je možný individuální pobyt v Lisabonu, informace ohledně letenek na vyžádání v CK.

Pozn.

Posloupnost a program jednotlivých dní může být přizpůsoben počasí a zdatnosti klientů.

Délka tras:
letadlem 8200 km, lodí 40 km, po zemi 650 km, pěšky 10x 3-15 km (volitelně)
Počasí:
vzduch 20-29 °C, voda 18-24 °C
Nástupní místo:
Praha
V ceně je zahrnuto:
Doprava. Ubytování a snídaně. Český průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Doprava: Letecká doprava včetně tax a poplatků. Přelet mezi Madeirou a Azory, a trajekty mezi ostrovy. Po ostrovech nájemní (mikrobusy, taxi) a veřejná (busy, MHD). Ubytování: 17x penziony, hotely - ve 2-lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím, na Madeiře s TV. 1-lůžkový pokoj za příplatek - 16 990 Kč (17x). Strava: 17x snídaně.
Doprava:
Letecká doprava včetně tax a poplatků. Přelet mezi Madeirou a Azory, a trajekty mezi ostrovy. Po ostrovech nájemní (mikrobusy, taxi) a veřejná (busy, MHD)
Ubytování:
17x penziony, hotely - ve 2-lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím, na Madeiře s TV. 1-lůžkový pokoj za příplatek - 16 990 Kč (17x)
Strava:
17x snídaně

Zeptejte se nás

Cestovní kancelář Nomád - katalog

Katalog 2022: jako inspirace pro ZÁJEZDY NA ZAKÁZKU

Zde je katalog zájezdů 2022 ke stažení.

Katalog si můžete prohlédnout online zde nebo si stáhnout do počítače. Zájezdy z tohoto katalogu můžeme připravit SKUPINĚ ZÁJEMCŮ NA ZAKÁZKU.